• Datingspeld - Don't wait, Let's date!
  • Datingspeld - Don't wait, Let's date!

Is Datingspeld iets voor jou?

Single zijn staat niet op je voorhoofd geschreven.
Het is nu toch echt tijd, om dit te doorbreken.
Datingspeld is ontworpen om subtiel te laten zien,
dat je openstaat voor een date.

” DON’T WAIT, LET’ S DATE! ”

Is Datingspeld iets voor jou?

Single zijn staat niet op je voorhoofd geschreven.
Het is nu toch echt tijd, om dit te doorbreken.
Datingspeld is ontworpen om subtiel te laten zien,
dat je openstaat voor een date.

” DON’T WAIT, LET’ S DATE! ”

Datingspeld in de publiciteit

Speld voor iedereen die open staat voor contact
– 14-2-2022 Noord-Hollands Dagblad – Alkmaarse Courant – Saskia Winkers –

Jolanda Dekker (60) uit Heerhugowaard en Nicky Adelaar (33) uit Alkmaar brengen samen de Datingspeld op de markt. Dat is een sieraad dat je op kan spelden om subtiel te laten merken dat je vrijgezel bent en openstaat voor een relatie, flirten of gewoon een leuk gesprek. Normaal gesproken is het nogal een drempel om uit het niets te vragen of iemand vrijgezel is.” 

 

Alkmaar Jolanda is zelf single en loopt er tegenaan dat je het vaak niet aan iemand kan zien of diegene vrijgezel is. Datingsites is ze helemaal beu, daarom komt ze nu met de Datingspeld. „Op die datingsites en datingapps staat vaak onjuiste informatie over iemand. Dan ga je op date met een man en blijkt diegene heel anders te zijn dan op zijn profiel. Veel klopt er niet. Ze zien er vaak veel ouder uit dan op hun foto’s. Ik ben zelf super sportief en dan zeggen die mannen dat ze ook aan sport doen. Dat blijkt dan vaak helemaal niet zo te zijn wanneer ik ze ontmoet.”

Liefde
Nicky, die zelf wel een relatie heeft, heeft het logo van de speld ontworpen. „Lange tijd konden we niet naar feestjes en terrassen, daar waar je normaal gesproken veel mensen tegenkomt. De Datingspeld kun je overal dragen: als je naar het gemeentehuis gaat, tijdens het bood- schappen doen of op je werk. Zo wordt je kans op liefde en contact met anderen vergroot.”

De schoonmoeder van Nicky draagt de speld bijvoorbeeld ook wanneer ze de hond aan het uitlaten is. „Sinds de speld durft zij brutaal te vragen of iemand vrijgezel is, als ze ziet dat diegene geen trouwring draagt.” En dat is het doel van Jolanda en Nicky: dat het dragen van de Datingspeld genormaliseerd wordt. Ze hopen op een rage in datingland. „Het moet net zo normaal gaan worden als het dragen van een trouwring, maar dan voor singles”, aldus Jolanda.

“Het moet net zo normaal worden als het dragen van een trouwring”

De Datingspeld is voor iedereen die openstaat voor contact. Het doel is om eenzaamheid te verminderen en dat mensen die in zijn voor een praatje contact kunnen leggen met elkaar. Jolanda vertelt dat vrijgezellen tussen de dertig en zestig vaak nog openstaan voor een serieuze relatie. „Ouderen hoeven vaak geen nieuwe relatie meer, maar staan wel open voor contact.”

Vlam
Hoe kan de Datingspeld singles steunen in de zoektocht naar liefde?
„Normaal gesproken is het nogal een drempel om uit het niets te vragen of iemand vrijgezel is”, vertelt Nicky.

„Als een weduwnaar na twee jaar eindelijk weer iemand langer dan een paar seconden durft aan te kijken op straat, is deze speld toch een duwtje in de rug.

Een van de eerste eigenaren van een Datingspeld is Marion van der Walle (78) uit Heerhugowaard. Ze mag dan bij de ouderen horen, een nieuwe vlam ziet zij wel zitten. Marion (78) met haar Datingspeld. „Ik draag de speld om te laten zien dat ik iemand zoek. Als ik in de supermarkt loop en een leuke man doet aardig tegen me, dan weet ik niet of hij alleen is. Bij een speld is dat meteen helder. Ik draag hem op mijn jas als ik naar buiten ga, zodat iedereen hem duidelijk kan zien.”

Marion heeft een rijk sociaal leven, maar mist na twintig jaar vrijgezel zijn toch echt die ene speciale persoon. „Ik zoek een man om gezellig een terrasje mee te pakken of naar de film en het theater te gaan. Ik vind het fijn als iemand spontaan en eerlijk is, een man die er verzorgd en gezellig uitziet.”

Stelletjes

En dat vrijgezel zijn in een wereld vol verliefde koppels, dat kan soms best een beetje steken bij Marion. De Datingspeld is een sieraad om andere vrijgezellen aan te herkennen. „Mijn vriendinnen hebben allemaal hun partner nog, dus in het week- end kunnen zij daardoor niet vaak afspreken. Op zondag zie ik allemaal stelletjes samen voorbij fietsen. Dan denk ik wel even: zij wel en ik niet.’’,,Ik wil namelijk ook een leuke man om fietstochtjes mee te maken. Op deze leeftijd leg je je er ook wel bij neer als je vrijgezel bent, maar soms vind ik het toch pijnlijk als ik ze allemaal met z’n tweeën voorbij zie komen.”

Bedenker Jolanda hoopt dat heel vrijgezel Nederland binnenkort te herkennen valt aan een speld op de jas, tas, haarband, blouse of muts. „Ik gun iedereen bakken vol met liefde. En het zou toch geweldig zijn als ik zelf ook op deze manier de liefde ga vinden.”

Bron: 14-2-2022 Noord-Hollands Dagblad – Alkmaarse Courant – Saskia Winkers

Samenwerking #ikbenopen

14 en 16 februari heeft Datingspeld samen met #ikbenopen een give away actie opgezet,
waarin je iemand kon opgeven die je kon verrassen met een gratis Datingspeld.

Iedereen wordt geboren met een fysieke en mentale gezondheid. Openheid over mentale gezondheid draagt bij aan het verminderen en voorkomen van psychische klachten. Is het niet ‘gek’ dat we kinderen en pubers wel leren dat het belangrijk is om te investeren in je fysieke gezondheid, maar niet in mentale gezondheid? De online communicty #ikbenopen creërt door te praten samen meer begrip, acceptatie en gelijke kansen voor een mentaal gezonder leven.

Datingspeld zag een overeenkomst met deze online community als het gaat om eenzaamheid in en rondom de Corona periode. Door samen te werken met #ikbenopen wilden we dit verminderen, waarbij als je de Datingspeld draagt en openlijk laat zien dat je open staat voor contact. Hierdoor kruis je wellicht het pad met iemand, waarmee je leuke dingen kunt doen.